За нас в медиите

19 октомври 2012г. |  capital.bg

Върховния административен съд задължи държавата да помогне на родителите на деца с увреждания

Всичко започва с една жалба на учредителя на Фондация "Радост за нашите деца" Светлана Дякова срещу министъра на труда и социалната политика. Тя сезира Комисията за защита от дискриминация (КЗД) в края на 2010 г., защото приема, че биологичните родители на деца с трайни увреждания са дискриминирани спрямо приемните семейства, тъй като са третирани по различен начин от държавата.
прочети текста

14 септември 2012г.  | Vlastta.com

Помещения на ФОНДАЦИЯ „РАДОСТ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА"

Постоянната комисия по „Собственост и стопанство” прие да се учреди безвъзмездно право на ползване на свободни помещения на ФОНДАЦИЯ „РАДОСТ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА" като втора база в гр. Варна, ул. „Самарско знаме". Очаква се предложението да се внесе за разглеждане на сесията на Общински съвет гр.Варна, която ще се проведе на 19.09.2012г.
прочети текста

03 септември 2012г. | legalworld.bg

ВАС отхвърли жалба на социалния министър срещу решение на КЗК

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на социалния министър срещу решение на Комисията за защита от дискриминация, с което е установена дискриминация към биологичните родители на деца с увреждания.


прочети текста

02 Март 2012 | varna24.bg

Дават втора база на фондация за деца с увреждания

Свободни помещения общинска собственост на ул. "Самарско знаме" 1 да бъдат предоставени на фондация "Радост за нашите деца", решиха съветниците от постоянната комисия "Социални дейности и жилищна политика". Неправителствената организация съществува от 2004-та година в полза на деца с увреждания.
прочети текста

04 Февруари 2012 | Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения

Камбаната "Чуйте нашия глас" бие за всички, от които зависи промяната!!!

На 04.02.2012 г. членовете на Граждански форум "Чуйте нашия глас" участваха в обучениe на тема: "Административно - правни процедури на формиране, планиране, мониторинг и оценка на местни социални политики". В процеса на дискусията отново бяха повдигнати въпросите за несъответствието в Общинската стратегия за социални услуги с реалните очаквания и потребности на хората с увреждания.
прочети текста

17 Февруари 2011 | в.Черно Море

Деца с увреждания откриват територия за игри в "Младост"

Да играем заедно" е насловът на новото начинание на район "Младост" и фондация "Радост за нашите деца". Идеята е подрастващи с различни възможности и родители да се забавляват заедно, за да се опознаят и създадат нови контакти.
прочети текста

3 Февруари 2011 | в.Дума

"Трудов" договор до края на живота

За приемните родители държавата е уредила права, но биологичните родители на деца с увреждания са оставени на произвола на съдбата.
прочети текста

17 Януари 2011 | Комисия за защита от дискриминация

Открито за болката на открито заседание на КЗД (извадки от един протокол)

На 17.01.2011 г. от 12,30 ч. петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация проведе заседание по преписка, образувана по жалба на Фондация "Радост за нашите деца" - Варна. Жалбата е заради твърдяна множествена дискриминация спрямо биологичните родители на деца с увреждания, която представителите на фондацията откриват в нормативната уредба - Закона за хората с увреждания (ЗХУ), Закона за закрила на детето.
прочети текста

2011 | Български хелзинкски комитет

"Човек на годината" - годишна награда за принос към правата на човека и правозащитността

Светлана Дякова от Фондация "Радост за нашите деца" е номинирана от Национален алианс "Усмихни се с мен" и Движение на българските майки за "Човек на годината" - годишна награда за принос към правата на човека и правозащитността.
прочети текста

za-decata.com

Търсят помещения за хиперактивни деца

Да предоставят помещения за разширяване дейността на центъра за социална рехабилитация на хиперактивни деца и с увреждания. Тази молба отправиха към районните кметства във Варна от Фондация "Радост за нашите деца".
прочети текста

16 Декември 2010 | danceogledalo.com

Участваме в Благотворителен концерт на 18.XII. Пфое мол

"ДА ДАРИМ РАДОСТ" КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА ДЕЦА С ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, "РАДОСТТА ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО" КОНЦЕРТ ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА
прочети текста

25 Май 2010 | в.Реклама

СТУДЕНТСКА АКТИВНОСТ: Толерантни ли сме?

Пешеходната алея пред хотел "Черно море" беше своеобразен "домакин" на студентската инициатива на тема "Толерантни ли сме?". Тя е част от проект на специалност "Маркетинг" в Икономически университет – Варна, като студентите бяха подкрепени от неправителствената организация Фондация "Радост за нашите деца".
прочети текста

16 Февруари 2009 | в. Позванете

Търсят европартньори на център за деца с увреждания

17 малчугани са в листа на чакащите, за да провеждат терапия в Дневния център на фондация "Радост за нашите деца"
прочети текста

30 Октомври 2008 | az-jenata.bg

Нов център за деца със специални нужди

Нов център за интеграция на деца със специфични образователни възможности откри фондация "Радост за нашите деца" вчера. "Идеята ни е да помагаме на децата да развият своя капацитет, както и да помогнем на родителите, когато са в затруднение", каза ръководителят на фондацията Дияна Настева. прочети текста

07 Януари 2008 | в. Позванете

Нашата мисия е да помагаме

Диана Настева е енергична жена, управител на професионално студио за видеореклама и визуален дизайн. Тя успешно съчетава бизнес ангажиментите си с работата за развитието на фондация "Радост за нашите деца", която основават през 2004 г. заедно с група активни дами – майки на деца с увреждания.
прочети текста

RodinaBG.com

Бъдещи социални работници се докосват до деца със специфични нужди

Бъдещите социални работници на България днес се докоснаха, дори и само за няколко часа, до професията, за която учат. Възпитаниците на СОУ "Неофит Бозвели" във Варна, специалност "Социални дейности", водени от психолога на училището г-жа Маджарова присъстваха на мероприятие на Фондация "Радост за нашите деца" – терапевтичен център "Радост".
прочети текста